Мини количка

Защо ядките са толкова полезни?

Хем са вкусни, хем хранителни, хем полезни…що е то? Ядките! Ядките са богати на витамини и минерали. За разлика от плодовете, в ядките съдържанието на микроелементи е двойно, което ги прави супер здравословни и засищащи. Те са перфектен заместител на животински продукти и затова са изключително ценна съставка за Cake NO Bake! В десертите ни присъстват много ядки като бадеми, шам фъстък, орехи и други. Но за какво точно ни помагат те и защо е добре да ги консумираме редовно?

Шам фъстък

Шам фъстъкът намалява значително шанса от развиване на болести като рак и диабет. Освен това поддържа нормалното кръвно налягане и контролира апетита, което помага много за свалянето на излишните килограми.

Макадамия

Въпреки, че не е толкова популярна, макадамията не отстъпва по нищо на останалите ядки. Тя ни предпазва от диабет и сърдечно-съдови заболявание, като намалява лошия холестерол.

Кестен

Кестенът се слави със свойствата си да подобрява паметта и работата не червата. Заедно с това, той е чудесен помощник при анемия.

Лешник

Ядката, която има силно противораково действие и се грижи за сърцето ни. Може би следващия път ще изберете шоколада с лешници в магазина 😉

Бадем

Любимата ядка на повечето топ модели и спортисти – заздравяваща костите, подпомагаща отслабването и богата на биотин, известен като “витаминът на красотата”.

Орех

Орехите са известни като “суперхрана” за мозъка, но освен това те намаляват стреса, грижат се за здравето на сърцето и са чудесна добавка към менюто на диабетиците.

Пекан

Пеканът е богат на витамин Е (най-добрият антиоксидант). Висококалоричната ядка ни снабдява с достатъчно енергия, за да се справим отлично с предизвикателствата на деня.

Кашу

Кашуто намалява значително нивата на стрес и така се грижи и за здравето на сърцето ни. Ядката предпазва и от образуването на камъни в жлъчката.

Бразилски орех

Бразилският орех е храната, съдържаща най-голямо количество селен, популярен като “микроелемента на дълголетието”. Той предпазва от тумори и регулира нивата на кръвната захар. Грижи се за нормалната функция на щитовидната жлеза и репродуктивната система. Не забаравяйте, че “разликата между лекарството и отровата е в дозата”, затова спазвайте препоръката за прием от 1 до 3 ядки дневно. 

Важно е да сме информирани за какво ни помагат ядките, за да подбираме разумно дневното си меню и да се чувстваме чудесно в кожата си. Е, какво чакаш? Поръчай си една от нашите веган сурови торти, направени от супер полезни съставки, сред които са и ядките! Не е толкова трудно да откриеш вкусен и много по-здравословен вариант на любимия си десерт, просто потърси при нас! 😉