Мини количка

Защо да изберем суровите торти?

В последно време все повече хора развиват свята здравословна култура и предпочитат здравословните продукти за себе си и своите семейства. Бялата захар е известна с това, че е изключително вредна и създава редица поражения в организма ни и точно тя е причинител на множество заболявания. 

Всички деца, а дори и възрастни често купуват за поводи, а и без поводи, торта.

За радост вече съществува прекрасна, също така и здравословна алтернатива за торта. 

Защо да изберем здравословните сурови торти пред традиционната?

В съдържанието на традиционните сладкиши има съставки, които, ако знаем какво причиняват на здравето ни не бихме ги дали и на най-големия си враг. 

Част от съставките на традиционните сладкиши са: бяла захар, яйчен прах, бяло брашно, овкусители, оцветители, набухватели, няколко вида консерванти, глюкозен сироп, желиращи компоненти и др. 

Суровите торти се приготвят изцяло от полезни за здравето продукти, не съдържат яйца, млечни продукти, глутен и консерванти. Те се приготвят от сурови ядки, сушени плодове, ядкови млека, кокосови и какаови масла, тахани, плодове и зеленчуци. Тортите се приготвят без печене, което изцяло запазва полезността на съставките им. Ядките, които са нужни за приготвянето на тортите се използват след накисване.

Ядките са изключително полезни и енергизиращи и са пълни с полезни свойства.  

Интересни факти за накисване на ядки 

  • Накисването на ядките неутрализира ензимите “инхибитори”, които представляват защитния механизъм на ядката и са необходими за нейното покълване, обаче вредят на човешкото храносмилане.
  • Чрез накисването се елиминира фитиновата киселина, която възпрепятства абсорбацията на множество минерали.
  • При накисване се премахват химически елементи, с които са третирани ядките при тяхното транспортиране и съхранение.

Сладостта при суровите торти се постига от сушени на слънце плодове, като фурми, стафиди, кайсии и др. При приготвянето на суровите торти също се използват естествени подсладители, като Агаве, Кленов сироп, кокосова захар, както и пресни плодове.

Всички съставки на нашите торти са с натурален произход, така че от тях да се извлече максимална полезност и дават изключителна хранителна стойност. Съдържанието на витамини, минерали и нутриенти ги прави пълноценна храна за нашето здраве и приятна изненада за всеки повод и празник в семействата ни!